Archive for Aralık 2013

 
 

Yılbaşı Gavur İşi

Yılbaşı Gavur İşi

Yazan Dr. Abdurrahim ŞEN    

Allah Resulü (sas) Dar-ul beka ’ya göç etmeden önce ümmetinin başına gelecek felaketler hakkında bir takım haberler vermişti.

Bunların en çarpıcı olanı kuşkusuz Buhari’nin sahihinde geçen şu hadisi şeriftir:

“Hiç şüphesiz siz, kendinizden önceki milletlerin yoluna adım adım, karış karış, tıpatıp uyacaksınız. Öyle ki onlar keler (kertenkele) deliğine girseler, siz de girmeye kalkışacaksınız.”

Bunun üzerine sahabe Resulullah (sas)’e Hıristiyan veya Yahudileri ima edip etmediğini sorunca, Resulullah (sas) da sesini yükselterek, “ya kim olacaktı?” diye cevap vermiştir. (Buhari, Tecrid, 9/1410.)
Den ganzen Beitrag lesen…

ÜMMET Olma Şuuru ve Günümüzdeki Karşılığı

Ümmet Olma Şuuru ve Günümüzdeki Karşılığı

Derleyen: Hakan ŞİMŞEK

LÜGAT AÇISINDAN ÜMMET KAVRAMI:

Ümmet kelimesi Arapça bir kelime olup, "emme" fiilinden isimdir. Çoğulu "umem" dir   *(el-İsfahânî, el-Müfredat, İstanbul 1986, 27, "emme" mad.).

“Ümmet” kelimesi lügatlarda;

Nesil, Her canlı cins, Din, Belirli bir zaman dilimi, Nebilere tabi olma,  Cemaat, Tek bir sınıf, Belli bir zaman ve mekânda tek bir din (gaye, yol) üzerinde birleşmiş topluluk” gibi anlamlara gelmektedir.
Den ganzen Beitrag lesen…

Seni Yaratana Kurban Olayım..

Seni Yaratana Kurban Olayım.. 

Dünya hayatımıza ve tüm sosyal ilişkilerimize yön veren Rabbimiz, hayat nizamımız olan İslam’la, o kadar mükemmel sistemler, ölçüler ve kriterler ortaya koymuş ki, ona hayran olmamak mümkün değil.

İslam’ın sahibi, alemlerin Rabbi şanı yüce Allah(cc), bunları Kur’an ve Resulü Hz.Muhammed (sas) in Sünnetinde deklare etmiş ve mutlak itaatle, bizlerden itaat istemiştir.

İşte Kur’an ve Sünnette ifade edilen bu hükümler, “Söz/Lafız ve Mana ekseninde”, Arapça harflerle bize ulaşmış, teslimiyetimiz istenmiştir.

Rabbimizden gelen her bir emir ya da nehiy/yasak, Arapça harflerle oluşturulan “kelimeler” ve Mefhumlarda ifade edilmiş, sözlük anlamı değil, “Istilahi anlamı” ile bizi mesul tutmuştur.

Bu nedenle, “İstilahi mana yani anlam hamallığı yapan her bir söz/lafız ya da kelimeyi” aynen Kur’an ve Sünnette geçen yani kastedilen manada kullanmak bize farz kılındı.
Den ganzen Beitrag lesen…

Eşler Arası Sevgisiz Hayat

Eşler Arası Sevgisiz Hayat

İçinde yaşadığımız şu zaman diliminde, toplumumuz ve onun bireyleri neden bu kadar mutsuz ve neden yüzler hiç gülmüyor ya da gülen gözlere, gülen yüzlere niçin bu kadar çok hasret kaldık?

Özellikle de aile hayatında, eşler arası ilişkilerde bu durum, çok daha belirgin bir hal almış. Kapitalizm ve onun seküler sistemi, ne yaptı da bizi bu hale getirdi?

Ailenin iki temel direği olan anne baba yani eşler arası asık suratlar, süreklilik gösteren kızgın ve kırgın ilişkiler, bağrışmalar, bir sevgisizliğin işareti değil de nedir?

Sevgi olmayınca, saygı hiç olmaz. Sevgi ve saygıdan mahrum bu ilişki yumağının ipi, bir noktadan sonra, bu aşırı gerilmeye dayanamaz ve kopar.
Den ganzen Beitrag lesen…

Kur’an-ı Kerim’in Kadri Kıymetini Bilmek

Kur’an-ı Kerim’in Kadri Kıymetini Bilmek

Yazan: Ahmed Kılıçkaya

Kur’an- Kerim’in kadri kıymetini bilmek, onu hayatın tamamına hakim kılmaktır.

İçerisinde indirildiği şu mübarek ayda Kur’an-ı Kerim’in kadri kıymetini hakkıyla biliyor muyuz, hayatımızda ona ne kadar yer veriyoruz?

Aslında onun hayatımızdaki yeri ne olmalıdır? gibi sorular ile

kendimizi bir hesaba çekmek, bu konuda tefekkür ve tezekkür etmek, özellikle bu ayda oruç ve namazın yanında yapılabilecek en hayırlı ibadet olur.
Den ganzen Beitrag lesen…